Borstvoeding

Borstvoeding geven lukt meestal vanzelf, maar soms heeft u extra hulp nodig. Een lactatiekundige geeft professionele ondersteuning en persoonlijk advies bij het geven van  borstvoeding.

Sinds 2005 ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Lactatiekundige (NVL), dit houdt in dat ik een gediplomeerde zorgverlener ben. Mijn lidmaatschap bij NVL zorgt ervoor dat zorgverzekeraars mijn consulten gedeeltelijk of geheel vergoeden. U kunt bij uw zorgverzekering naar de voorwaarden informeren. Zie ook: www.nvlborstvoeding.nl

Ik draag tevens een warm hart toe aan de Vrijwilligers Vereniging Borstvoeding Natuurlijk waar ik al sinds 1990 lid van ben. Voor deze vereniging ben ik een aantal jaren contactpersoon geweest in Rozenburg.
U kunt mij als lactatiekundige o.a. inschakelen bij:

  • Voorlichting en advies met betrekking tot borstvoeding
  • Problemen bij het aanleggen van de baby
  • Het weigeren van de borst
  • Pijnklachten
  • (Terugkerende) borstontsteking
  • Onvoldoende groei van de baby
  • Vroeggeboorte
  • Ziekte of handicap van de moeder of baby
  • Moeders met een tweeling
  • Opnieuw beginnen met de borstvoeding (re-lacteren)

Bij vragen en problemen kunt altijd bellen naar de praktijk. In het gesprek analyseer ik of de situatie kan worden opgelost met een telefonisch advies of dat een consult aan huis nodig is.

Telefonisch consult
Sommige vragen kunnen telefonisch beantwoord worden. Als u zich afvraagt of u wel genoeg borstvoeding heeft, als u twijfelt of uw baby wel voldoende binnenkrijgt of als u vragen heeft over kolven. Op al deze vragen krijgt u bij mij een antwoord en deskundig advies afgestemd op u en uw baby. Ik hoor graag na enkele dagen of de adviezen voldoende geholpen hebben, indien nodig krijgt u een vervolgadvies.

Kosten: de kosten voor een telefonisch consult bedragen €15,-

Consult aan huis
Niet bij alle borstvoedingsvragen of problemen kan ik u telefonisch adviseren. Meestal is het nodig dat ik bekijk op welke manier de baby wordt aangelegd. Het kan noodzakelijk zijn om uw borsten te onderzoeken. Ook kan een mondonderzoek bij de baby vereist zijn om zo na te gaan of er bijzonderheden zijn. U krijgt vervolgens een deskundig advies, afgestemd op uw situatie. Bij een consult aan huis is altijd een telefonisch opvolgconsult inbegrepen, indien nodig krijgt u dan nog vervolgadvies. Het consult kan in overleg thuis plaatsvinden, of elders, bijvoorbeeld in het ziekenhuis als u daar met uw baby verblijft.

Kosten:  €70 (per uur) + €0,25 (per KM) kilometervergoeding.